en en

Stanovisko viceguvernéra Ľudovíta Ódora

Viceguvernér NBS Ľudovít Ódor akceptoval ponuku prezidentky a k 14. máju sa vzdáva svojej funkcie, aby prijal jej poverenie viesť vládu odborníkov. Členom bankovej rady a zamestnancom NBS poďakoval za doterajšiu spoluprácu a  pomoc pri budovaní modernejšej a medzinárodne uznávanej centrálnej banky.

„Rozhodnutie pani prezidentky vymenovať ma za predsedu vlády odborníkov je pre mňa cťou a zároveň veľkou zodpovednosťou. Slovensko sa dnes nachádza v neľahkej situácii a so svojim tímom urobíme všetko preto, aby sme krajinu priviedli k predčasným voľbám do NRSR a priniesli želaný pokoj, stabilitu, ale zároveň aj konštruktívnu odbornú diskusiu v témach, ktoré sú pre ľudí a krajinu dôležité,“ dodal Ľudovít Ódor.

Do vymenovania bude Ľudovít Ódor pokračovať vo výkone viceguvernéra  NBS v plnom rozsahu a k obsahovým prioritám prichádzajúcej úradníckej vlády sa podrobnejšie vyjadrí až v priebehu budúceho týždňa.

Imricha Karvaša 1, 813 25 Bratislava
Kontakt: press@nbs.sk

Šírenie je dovolené len s uvedením zdroja.